Ik heb een vraag over?

Wissen

Kind en opvoeding

Als ouder kun je enorm genieten van je kind. Maar opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Loopt het met je kind niet zoals je graag wilt? Of denk je dat er misschien iets aan de hand is? Dan is het prettig dat je met je vragen terechtkunt bij een professional. Iemand die meekijkt en advies geeft. Schroom niet, je bent niet de enige! In principe is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. (Zie de site https://www.cjgbarneveld.nl/ ) Ook bij Elan kun je terecht met je vragen. Samen bekijken we wat er nodig is. Zoals gezinscoaching, speltherapie of beeldende therapie. Of een andere vorm van passende begeleiding. Bij Elan of bij één van onze samenwerkingspartners.

Mijn kind is druk en luistert niet. Wat kan ik doen?

Vrijwel iedere ouder herkent dit: je kind lijkt niet te luisteren en is heel druk. Dat kan leiden tot irritaties. Met wat goede tips en adviezen verbetert de situatie meestal. Je kunt daarover praten met mensen uit je omgeving. Wil je graag professionele ondersteuning? Wil je toch eens in gesprek hierover? Dat kan. In principe is het CJG de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. Maar je kunt ook terecht bij Elan, voor bijvoorbeeld Sherborne Samenspel, speltherapie en beeldende therapie.

De meerwaarde van Elan

Elan helpt ouders bij opvoedvragen. Samen bekijken we wat er nodig is in het gezin. En hoe je het best omgaat met het gedrag van je kind. Elan biedt specialistische therapie voor het kind zelf. Voor sommige specifieke ondersteuning kun je beter naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Ja, graag contact over ons kind