Ik heb een vraag over?

Wissen

Vaktherapie Beeldende Therapie

Maak je je zorgen om je kind? Misschien is je kind stil en teruggetrokken. Of je kind is drukker, heeft moeite met concentreren of heeft last van woedeuitbarstingen. Vindt je kind het lastig om te praten over gevoelens? Misschien heeft je kind faalangst of weinig zelfvertrouwen. Logisch dat je je zorgen maakt. Beeldende therapie kan een goede oplossing zijn.

Wat is beeldende therapie?

Beeldende therapie is een handelings- en ervaringsgerichte vorm van therapie. Je kind gaat aan de slag met verf, krijt, klei en textiel. De beeldend therapeut geeft opdrachten, waarbij je kind veel ruimte krijgt om zelf te ontdekken en te oefenen. Dat leidt tot nieuwe inzichten en vaardigheden. Je kind oefent met nieuw gedrag en leert vervelende ervaringen verwerken. Kortom, je kind krijgt weer meer grip op het leven. Je kind leert omgaan met frustraties en spanningen, om hulp vragen of samenwerken.

Gevoelens en problemen bespreekbaar maken

Wat je kind maakt zegt veel over hoe je kind de wereld ziet en beleeft. Bovendien wordt door de manier van omgaan met het materiaal en met de opdracht het probleem zichtbaar. Het gevoel van je kind komt meer aan de oppervlakte en wordt daarmee tastbaarder. Daardoor wordt het makkelijker om de gevoelens en problemen van je kind bespreekbaar te maken.

Voor wie?

Beeldende therapie bij Elan wordt meestal ingezet voor kinderen. Beeldende therapie is zeker ook geschikt voor volwassenen. Je hoeft geen ervaring te hebben met beeldend werken. Want het doel is niet dat je iets moois maakt, maar dat er een bepaalde ontwikkeling in jezelf tot stand komt. Ben je benieuwd wat beeldende therapie voor jou of je kind kan betekenen? Neem dan gerust contact op!

Kosten en vergoeding

Vanuit een aanvullende zorgverzekering wordt beeldende therapie vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Soms zetten we specialistische therapie in op kosten van Gemeente Barneveld (of een van de andere gemeentes uit de Foodvalley). Bekijk het kostenoverzicht.

Meer over beeldende therapie bij Elan

Denk je dat beeldende therapie iets voor jou of voor je kind is? Neem dan contact op. Samen bespreken we de mogelijkheden. Ook als we denken dat een andere vorm van begeleiding of therapie misschien beter past, bij Elan óf bij een andere organisatie.

Meld je direct aan voor hulp bij Elan.