Ik heb een vraag over?

Wissen

Beeldende therapie

Als je vastloopt in het leven, kan zich dat op allerlei manieren uiten. Zoals depressiviteit, angst, relatieproblemen of een onjuist zelfbeeld. Of een combinatie daarvan. Je wordt sneller boos of je trekt je terug. Vind je het lastig om daarover te praten? Dan kan beeldende therapie een oplossing zijn. Je kunt daarvoor naar Elan in Barneveld.

Wat is beeldende therapie?

Beeldende therapie is een handelings- en ervaringsgerichte vorm van therapie. Je gaat aan de slag met verf, krijt, klei en textiel. De beeldend therapeut geeft je opdrachten, waarbij je veel ruimte krijgt om zelf te ontdekken en te oefenen. Dat leidt tot nieuwe inzichten en vaardigheden. Je oefent met nieuw gedrag en leert vervelende ervaringen verwerken. Kortom, je krijgt weer meer grip op je leven. Je leert omgaan met frustraties en spanningen, om hulp vragen of samenwerken.

Gevoelens en problemen bespreekbaar maken

Wat je maakt zegt veel over hoe jij de wereld ziet en beleeft. Bovendien wordt door jouw manier van omgaan met het materiaal en met de opdracht het probleem zichtbaar. Je gevoel komt meer aan de oppervlakte en wordt daarmee tastbaarder. Daardoor wordt het makkelijker om jouw gevoelens en problemen bespreekbaar te maken.

Voor wie?

Beeldende therapie is bedoeld voor kinderen en volwassenen. Je hoeft geen ervaring te hebben met beeldend werken. Want het doel is niet dat je iets moois maakt, maar dat er een bepaalde ontwikkeling in jezelf tot stand komt.

Kosten en vergoeding

Vanuit een aanvullende zorgverzekering wordt beeldende therapie vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Soms zetten we specialistische therapie in op kosten van Gemeente Barneveld (of een van de andere gemeentes uit de Foodvalley). Bekijk het kostenoverzicht.

Meer over beeldende therapie bij Elan
Denk je dat beeldende therapie iets voor jou is? Neem dan contact op. Samen bespreken we de mogelijkheden. Ook als we denken dat een andere vorm van begeleiding of therapie misschien beter past, bij Elan óf bij een andere organisatie.

Meld je direct aan voor hulp bij Elan.