Ik heb een vraag over?

Wissen

Over ons

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met tegenslag. Ziekte, overlijden, trauma, scheiding of ontslag Of andere ingrijpende gebeurtenis. Het kan allemaal invloed hebben op je welzijn. Of op het welzijn van de mensen om je heen. Kom je er zelf niet goed uit? Welkom bij Elan, praktijk voor welzijn, maatschappelijk werk en therapie in Barneveld. We bieden je de ondersteuning die je nodig hebt. Toegankelijk, adequaat, mensgericht.

Nieuwe hoop, praktische handvatten

De naam Elan drukt uit hoe we werken en samenwerken: met bevlogenheid. Het woord ‘elan’ komt van het Griekse ‘Entheos’. Ofwel: ‘In de geest zijn’. We hebben een innerlijke drive om met je mee te lopen en je goed op weg te helpen, vanuit onze christelijke visie en met een hart voor mensen. We verbinden mensen. Geven nieuwe hoop. En praktische handvatten om zelf weer verder te kunnen. Iedereen kan bij ons terecht. Ongeacht leeftijd, overtuiging, leefstijl en afkomst.

De kracht van sámen

Elan is stevig geworteld in de samenleving. We werken nauw samen met gemeenten, kerken en scholen. Met verwijzers, collega-organisaties en vrijwilligers. Waarom? Omdat we geloven in de kracht van samen. Welzijn is niet alleen een zaak van professionals, maar ook van de mensen om je heen. Bovendien: omdat we middenin de samenleving staan, voorkomen we dat mensen té lang wachten met hulp zoeken. Aarzel dus vooral niet als je hulp nodig denkt te hebben. We hebben liever dat we je met een korte interventie verder helpen dan dat een langdurig traject nodig is.

Niemand hoeft alleen te staan

Gelukkige mensen zijn actiever, productiever en maatschappelijk meer betrokken. Tegenslag kan ervoor zorgen dat je langs de zijlijn komt te staan. In onze visie hoeft niemand alleen te staan. Vanuit die positieve grondhouding helpen we je op weg. Toegankelijk, adequaat, mensgericht:

Toegankelijk
Twijfel je of je bij ons aan het juiste adres bent? Niet nodig. Wij ondersteunen je sowieso. Ook als blijkt dat je andere ondersteuning nodig hebt.

Adequaat
Op het moment dat je bij ons aanklopt, proberen we je snel te helpen. Binnen een week na je aanmelding, nemen we contact met je op. De wachttijd tot een eerste gesprek kan variëren van een aantal dagen tot een aantal weken. Waarom zo snel? Omdat je niet voor niets bij ons aanklopt.

Mensgericht
Niet ons aanbod staat centraal, maar jouw hulpvraag. Op basis van je verhaal bepalen we bij welke ondersteuning je het meest baat hebt. Elan biedt tal van therapievormen. Denken we dat je tóch een andere vorm van ondersteuning nodig hebt? Dan regelen we dat. Je kunt dus altijd bij ons terecht.