Ik heb een vraag over?

Wissen

Gezinscoaching

Opvoeden is soms best lastig. Maak je je zorgen over de ontwikkeling en het gedrag van je kind? En kom je zelf niet tot een goede oplossing? Dan is gezinscoaching van Elan misschien een oplossing. Voor gezinnen in Barneveld en omstreken.

Wat is gezinscoaching?

Gezinscoaching houdt in dat een Elan-werker een tijdje meedraait in het gezin. Op deze manier ontdekt onze gezinscoach op welke momenten en in welke situaties zich moeilijkheden voordoen in jullie gezin. En dus waar de knelpunten zitten. De werker bespreekt dit en leert jou en je kinderen om te gaan met hun problemen en met het oplossen daarvan. Juist omdat wij een tijdje meedraaien in jullie thuissituatie, kunnen we bepaalde negatieve patronen sneller en effectiever aanpakken.

Concrete ondersteuning thuis

Het kan zijn dat je behoefte hebt aan concrete ondersteuning thuis. Denk aan ondersteuning bij het huishouden, de administratie of opvoedvragen. Via Elan kun je hulp krijgen van een geschoolde welzijnsassistent. Deze assistent kan altijd terugvallen op een betrokken professional. Natuurlijk is deze ondersteuning niet oneindig. Daarom kunnen we ook vrijwillige Elan-werkers inzetten. Zo kunnen we je toch langer ondersteunen, totdat je het allemaal weer zelf op de rit hebt en zelf kunt.

Kosten en vergoeding

De gezinscoach is kosteloos voor inwoners van de Gemeente Barneveld. Ook zetten we gezinscoaching soms in voor inwoners uit andere gemeenten in de Foodvalley.

Meer over gezinscoaching via Elan

Wil je meer weten over de mogelijkheden van gezinscoaching via Elan? Neem dan contact op. Samen bespreken we de mogelijkheden. Ook als we denken dat een andere vorm van begeleiding misschien beter past, bij Elan óf bij een andere organisatie.

Meld je direct aan voor hulp bij Elan.