Ik heb een vraag over?

Wissen

Gezinscoaching

Opvoeden is soms best lastig. Maak je je zorgen over de ontwikkeling en het gedrag van je kind? En kom je zelf niet tot een goede oplossing? Dan is gezinscoaching van Elan misschien een oplossing. Voor gezinnen in Barneveld en omstreken.

Wat is gezinscoaching?

Gezinscoaching houdt in dat een Elan-werker een tijdje meeloopt in het gezin. Op deze manier ontdekt onze gezinscoach op welke momenten en in welke situaties zich moeilijkheden voordoen in jullie gezin. En dus waar de knelpunten zitten. De werker bespreekt dit en leert jou en je kinderen om te gaan met hun problemen en met het oplossen daarvan. Juist omdat wij een tijdje meelopen in jullie thuissituatie, kunnen we bepaalde negatieve patronen sneller en effectiever aanpakken.

Concrete ondersteuning thuis

Onze gezinscoach is er voor jou en je gezin. Het kan zijn dat je tijdelijk ondersteuning kunt gebruiken omdat je zelf vastloopt. Denk aan ondersteuning bij opvoedvragen, het huishouden of de administratie. We bieden concrete ondersteuning bij jou thuis, waarbij je praktische tips en informatie krijgt waar jij mee verder kunt. De gezinscoach kijkt naar de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind en werkt samen met jou aan een veilig en gezond gezinssysteem. Binnen gezinscoaching maken wij geregeld gebruik van Video Home Training. Dit kan een belangrijk en ondersteunend onderdeel zijn, dat helpt om ouders de positieve interactie met hun kinderen te hervinden en te versterken. Ook kan het zijn dat we een geschoolde welzijnscoach inzetten voor praktische ondersteuning in het gezin. De ondersteuning wordt in eerste instantie ingezet voor maximaal een jaar. We kijken wat jij nodig hebt om het allemaal weer op de rit te krijgen en het weer zelf op te kunnen pakken.

Kosten en vergoeding

De gezinscoach is kosteloos voor inwoners van de Gemeente Barneveld. Ook zetten we gezinscoaching soms in voor inwoners uit andere gemeenten in de Foodvalley.

Meer over gezinscoaching via Elan

Wil je meer weten over de mogelijkheden van gezinscoaching via Elan? Neem dan contact op. Samen bespreken we de mogelijkheden. Ook als we denken dat een andere vorm van begeleiding misschien beter past, bij Elan óf bij een andere organisatie.

Meld je direct aan voor hulp bij Elan.