Ik heb een vraag over?

Wissen

Kind en opvoeding

Als ouder kun je enorm genieten van je kind. Maar opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Loopt het met je kind niet zoals je graag wilt? Of denk je dat er misschien iets aan de hand is? Dan is het prettig dat je met je vragen terechtkunt bij een professional. Iemand die meekijkt en advies geeft. Schroom niet, je bent niet de enige! In principe is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. (Zie de site https://www.cjgbarneveld.nl/ ) Ook bij Elan kun je terecht met je vragen. Samen bekijken we wat er nodig is. Zoals gezinscoaching, speltherapie of beeldende therapie. Of een andere vorm van passende begeleiding. Bij Elan of bij één van onze samenwerkingspartners.

Ik ben gescheiden en mijn kind heeft daar last van. Wat moet ik doen?

Hoe je het ook wendt of keert, een kind heeft altijd last van een scheiding. Want een kind ziet natuurlijk ten diepste graag dat de ouders altijd bij elkaar blijven. Je kunt dus niet voorkomen dat jullie kind verdriet heeft. Geef je kind de ruimte om die gevoelens te uiten. Wel kun je ervoor zorgen dat je kind zo weinig mogelijk last heeft van de scheiding. Dit kan door met je ex-partner duidelijke afspraken te maken over de opvoeding vaan je kind. En: praat nooit slecht over je partner tegen je kind.

De meerwaarde van Elan

Elan kan op diverse manieren ondersteunen. We bieden speltherapie, beeldende therapie, Sherborne Samenspel en Video-hometraining Gehechtheid. Wanneer ons aanbod niet passend is verwijzen we door naar andere organisaties.

Er is ook een grootoudersbijeenkomst. Want hoe ga je als grootouders om met de scheiding van je kind? En hoe kun je tot steun zijn voor je kleinkind(eren)?

Ja, graag contact