Ik heb een vraag over?

Wissen

Video-hometraining Gehechtheid (VHT-G)

Maak je je zorgen om de relatie met je kind? Is het lastig om contact te krijgen? Of begrijp je je kind niet en kun je het gedrag niet plaatsen? Misschien reageert hij anders dan je zou verwachten of is ze dwingend en manipulatief. Dit kan de sfeer thuis flink beïnvloeden. Video-hometraining bij Gehechtheid (VHT-G) kan helpen probleemgedrag te begrijpen en te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen.

Wat is video-hometraining?

VHT-G houdt in dat we thuis enkele video-opnames maken van jou en je kind. Samen met een video-hometrainer van Elan bekijk je de opnames van alledaagse situaties. We bespreken samen wat er gebeurt, waardoor dit veroorzaakt wordt en hoe je daarop zou kunnen reageren. Ook krijg je uitgebreide uitleg over de principes van een gezonde (hechtings)relatie tussen jou /jullie als (pleeg- of adoptie)ouders en je kind. Met kennis en inzicht helpen we om beter om te gaan met de moeilijke momenten in de relatie met je kind.

Anders kijken en doen

Via video-opnames leer je weer anders naar je kind en zijn gedrag te kijken. Ook krijg je achtergrondinformatie over hechting en praktische tips. Je leert hoe je je kind kan helpen zich weer gelukkig te voelen en zich gezond te ontwikkelen. Dit zorgt ook voor herstel van de sfeer in huis en in het gezin.

Kosten en vergoedingen

Vaak wordt VHT-G ingezet en betaald door een van de gemeentes uit de Foodvalley. In sommige gevallen kun je VHT-G vergoed krijgen door de zorgverzekeraar. Vraag dit na bij uw eigen verzekeraar.

Meer over video-interactiebegeleiding via Elan

Wil je meer weten over de mogelijkheden van VHT-G via Elan? Neem dan contact op. Tijdens een intakegesprek horen we graag meer over jouw hulpvraag. Samen bekijken we waarmee jij het best bent geholpen. Dat kan inderdaad VHT-G zijn. Of misschien toch een andere vorm van ondersteuning of therapie.

Meld je direct aan voor hulp bij Elan.