Ik heb een vraag over?

Wissen

Kind en opvoeding

Als ouder kun je enorm genieten van je kind. Maar opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Loopt het met je kind niet zoals je graag wilt? Of denk je dat er misschien iets aan de hand is? Dan is het prettig dat je met je vragen terechtkunt bij een professional. Iemand die meekijkt en advies geeft. Schroom niet, je bent niet de enige! In principe is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. (Zie de site https://www.cjgbarneveld.nl/ ) Ook bij Elan kun je terecht met je vragen. Samen bekijken we wat er nodig is. Zoals gezinscoaching, speltherapie of beeldende therapie. Of een andere vorm van passende begeleiding. Bij Elan of bij één van onze samenwerkingspartners.

Ik kan mijn puber niet aan. Kan ik hier hulp voor krijgen?

De puberteit is veelal een lastige fase voor ouders. We krijgen daarover dus veel vragen. Pubers zijn vaak eigenwijs; ze zijn het liever niet met je eens. Dat heeft alles te maken met de groei van hun hersenen. En met de wil om zelfstandig te worden. Hoe ga je daar verstandig mee om? Ga je er steeds tegenin, dan kun je veel strijd en ruzie krijgen. Ons advies: laat je puber juist eigenwijs zijn. Dat is goed. Want als pubers eigenwijs zijn, betekent dit dat ze zich ontwikkelen. Ze komen op voor zichzelf en voor de dingen waar ze mee bezig zijn.

In gesprek over het pubergedrag?

Wil je toch eens in gesprek hierover? Dat kan. In principe is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. Maar je kunt ook terecht bij Elan. We zijn er voor ouders en pubers. De vragen kunnen gaan over álles. Zoals school, vrienden, seks, geloof. Je kunt rekenen op onze ondersteuning, ook als je puber erg in de knel zit. We geven cursussen, gesprekken en therapie zoals contextuele therapie en beeldende therapie. Voor neurologisch onderzoek en persoonlijkheidsonderzoek verwijzen we door naar GGZ.

Ja, graag contact over mijn puber