Ik heb een vraag over?

Wissen

Kind en opvoeding

Als ouder kun je enorm genieten van je kind. Maar opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Loopt het met je kind niet zoals je graag wilt? Of denk je dat er misschien iets aan de hand is? Dan is het prettig dat je met je vragen terechtkunt bij een professional. Iemand die meekijkt en advies geeft. Schroom niet, je bent niet de enige! In principe is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. (Zie de site https://www.cjgbarneveld.nl/ ) Ook bij Elan kun je terecht met je vragen. Samen bekijken we wat er nodig is. Zoals gezinscoaching, speltherapie of beeldende therapie. Of een andere vorm van passende begeleiding. Bij Elan of bij één van onze samenwerkingspartners.

Mijn kind wil niet eten. Wat moet ik doen?

Wat kun je je zorgen maken als je kind niet wil eten. Dwingen helpt niet; je voelt je machteloos. Ter geruststelling: veel jonge kinderen eten een periode slecht; meestal in de peutertijd. Vrijwel ieder kind ontwikkelt zich normaal. En de eetproblemen gaan vrijwel altijd weer over. Maak je je toch zorgen? En vermoed je dat er iets aan de hand is? In principe is het CJG de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. Maar je kunt ook terecht bij Elan, praktijk voor welzijn, maatschappelijk werk en therapie.

De meerwaarde van Elan

Elan helpt ouders bij opvoedvragen. Samen bekijken we wat er nodig is in het gezin. En hoe je het best omgaat met het gedrag van je kind. Elan biedt gezinscoaching of specialistische therapie voor het kind zelf. Voor sommige specifieke ondersteuning kun je beter naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Ja, graag contact over ons kind