Ik heb een vraag over?

Wissen

Kind en opvoeding

Als ouder kun je enorm genieten van je kind. Maar opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Loopt het met je kind niet zoals je graag wilt? Of denk je dat er misschien iets aan de hand is? Dan is het prettig dat je met je vragen terechtkunt bij een professional. Iemand die meekijkt en advies geeft. Schroom niet, je bent niet de enige! In principe is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. (Zie de site https://www.cjgbarneveld.nl/ ) Ook bij Elan kun je terecht met je vragen. Samen bekijken we wat er nodig is. Zoals gezinscoaching, speltherapie of beeldende therapie. Of een andere vorm van passende begeleiding. Bij Elan of bij één van onze samenwerkingspartners.

Mijn kind wil niet naar bed en komt er steeds uit.

Het is vervelend als je kind slecht slaapt. Natuurlijk vooral voor je kind zelf. En ook voor jou als ouder. Veel jonge kinderen hebben wel eens een periode dat ze niet goed slapen. Meestal gaat dat vanzelf weer over. Maar als je kind vaak slecht slaapt, is dat wel heel vervelend. Je kind en jij kunnen daar veel last van hebben. Het heeft invloed op het hele gezin en zorgt vaak voor stress.

Slaapproblemen bij je kind? We adviseren graag

Als ouder kan je een aantal dingen doen om je kind beter te laten slapen. Wil je daar meer over weten? Neem contact op met je eigen huisarts, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of met Elan.

De meerwaarde van Elan

Elan helpt om te achterhalen wat de oorzaken zijn van de slaapproblemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kind moeilijk kan omgaan met veranderingen. Of dat het vastloopt in zijn ontwikkeling. Lees meer over maatschappelijk werk. We bieden specialistische therapie voor jouw kind, zoals speltherapie. Ook bieden we gezinscoaching.

Ja, graag contact over de slaapproblemen