Ik heb een vraag over?

Wissen

Wonen, werken & financiën

Een fijne woning waar je je thuis voelt. Een prettige baan. En voldoende geld om van te leven. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En als je niet oppast, ontstaat er een sneeuwbaleffect. Want als je zorgen hebt over werk of geld, dan geeft dat ook problemen thuis. Herkenbaar? Niets doen is geen oplossing! Wij helpen je graag. Samen vinden we de oplossing voor jou en je huisgenoten. Wanneer je op zoek bent naar een woning helpt dit stappenplan je wellicht alvast op weg.

Ik heb schulden. Wat nu?

Goed dat je aan de bel trekt. Je hebt in elk geval zo snel mogelijk een inkomen nodig. Heb je onlangs nog gewerkt? Vraag dan een werkloosheidsuitkering (WW) of een ziektewetuitkering (ZW) aan. Heb je de afgelopen tijd niet gewerkt, vraag dan een bijstandsuitkering aan.

Schuldhulpverlening Barneveld

Laat dan ook aan de gemeente weten dat je schulden hebt, hoe lastig dat misschien is. In Barneveld kun je namelijk met al je vragen over financiën en schulden terecht bij schuldhulpverlening van de Gemeente Barneveld. Het eerste gesprek is een adviesgesprek. Samen maak je een plan voor een vervolg.

De meerwaarde van Elan

Heb je nog geen overzicht van je financiën? Dan kan het goed zijn om eerst bij Elan aan de bel te trekken om te bekijken hoe je meer overzicht krijgt. Samen met een hulpverlener of vrijwilliger breng je je financiën op orde. Ook maken we een plan waarin staat hoe je je financiën op orde houdt. Daarna kun beslissen of schuldhulpverlening alsnog nodig is.
Lees meer over maatschappelijk werk

Ja, graag contact over mijn financiële problemen