Ik heb een vraag over?

Wissen

Relaties

Relaties zijn belangrijk voor het welzijn en levensgeluk van onszelf én de ander. En zonder relaties geen samenleving. Van relaties moet je werk maken, elke dag. Doe je dat niet, dan kan onbegrip of verwijdering ontstaan. Herken je dit? Dan kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen.

Ik wil scheiden. Kunnen jullie me helpen?

Het gaat al langere tijd slecht met jullie huwelijk. Je hebt elkaar niets meer te vertellen. Je voelt een grote afstand tot elkaar. Of misschien is er iets ernstigs voorgevallen? In zulke situaties lijkt scheiden misschien de beste optie. Dat is een hele stap, die je niet zomaar neemt. Want een scheiding zet jullie leven flink op de kop, vooral als er kinderen zijn. Het is een pijnlijk proces voor iedereen.

We helpen je de juiste keuzes te maken

Emoties spelen vaak een grote rol. En hoe maak je dan de juiste keuzes? Fijn als er iemand meekijkt en meedenkt. Natuurlijk kan het helpen om erover te praten met vrienden of familie. Wil je toch liever een gesprek met een onafhankelijke professionele hulp? Dan kun je altijd terecht bij Elan.

De meerwaarde van Elan

Elan biedt de ondersteuning die je nodig hebt in de vorm van maatschappelijk werk. Soms is er goed overleg mogelijk met elkaar. Sterker, bij meer dan de helft van alle scheiding zijn communicatieproblemen de oorzaak. Wanneer dit echt niet meer lukt, is het goed om een mediator of advocaat in te schakelen. Ook daarover adviseren we je natuurlijk.

Ja, graag contact over onze relatieproblemen