Maatschappelijk Werk

Iedereen krijgt wel eens met problemen te maken. Dat hoort bij het leven. Vaak helpt het om erover te praten met familie, buren of vrienden. Maar als dat niet lukt, kun je een beroep doen op Elan.

MAATSCHAPPELIJK WERK

Het maatschappelijk werk van Elan biedt kortdurend advies voor iedere inwoner van Barneveld. Je hoeft geen verwijzing te hebben en de hulp is kosteloos door de subsidie van de Gemeente Barneveld. Maatschappelijk werk bij Elan is kortdurend en praktisch. Je krijgt adviezen waar je mee verder kunt. Heb je een andere vorm van begeleiding nodig dan zal de medewerker van Elan je doorverwijzen.

Mensen van buiten Barneveld kunnen gebruik maken van onze afdeling Elan Therapie. Afhankelijk van je situatie, wordt hiervoor wel een eigen vergoeding gevraagd. Niet-Barnevelders kunnen ook hulp vragen bij het Algemeen Maatschappelijk Werk in hun eigen woonplaats (zie daarvoor de telefoongids).

PERSOONLIJKE PROBLEMEN

Je kunt bij maatschappelijk werk terecht met bijvoorbeeld relatieproblemen, eenzaamheid, rouw of andere persoonlijke problemen. Ook met vragen over het omgaan met financiën of schulden, over het functioneren op het werk, arbeidsongeschiktheid, burn-out, onzekerheid, faalangst, geloof, verslaving en incest ben je bij ons aan het juiste adres. Heb je een vraag? Stel hem!

HULP AANVRAGEN

Je kunt je zonder verwijzing en zonder kosten direct aanmelden. Het makkelijkst is om links op de knop ‘Ja, ik wil hulp’ te klikken. Natuurlijk kun je ook bellen of langskomen. Kijk daarvoor op onze contactpagina.

Het vervolg hangt helemaal af van je vraag. Een greep uit de mogelijkheden:
• Samen met jou gaan we op zoek naar een manier om met behulp van je netwerk weer krachtig in het leven te staan.
• Meedoen aan een groep van Elan. Elan kent verschillende vormen van groepswerk.
• In gesprek met een maatschappelijk werker krijg je inzicht in je situatie zodat je weer zelf verder kunt.
• Als dat nodig is verwijzen we je naar een instelling die hulp biedt die beter past bij je vraag. We zullen je dan zo goed mogelijk begeleiden bij het leggen van contact met deze instelling.