Ik heb een vraag over?

Wissen

Annechien Vinke

Als generalist ben ik binnen Elan op allerlei terreinen werkzaam. Als maatschappelijk werker, thuis- en wooncoach maar ook als bemoeizorgmedewerker.

Wat een grote rol speelt in de hulpverlening is de houding van de hulpverlener. Ben je betrokken, nieuwsgierig, laat je je verrassen? Op die manier ga ik graag het contact aan met mensen. Als hulpverlener probeer ik samen met de hulpvrager te onderzoeken waar er tegenaan gelopen wordt. Wat maakt dat je voor korte of lange tijd vastloopt? Door samen te onderzoeken wat er nodig is proberen we dan een plan op te stellen, met concrete doelen.

Mijn werk is vaak kortdurend en gericht op het zoeken van oplossingen, samen met de hulpvrager. Ik vind het fijn om te zien wanneer iemand open staat voor gesprek, reflectie, verandering, nieuwe dingen leren. Samen gaan we in gesprek op zoek naar de juiste vorm van hulpverlening. Op het moment dat we gaan afronden en we ervaren beiden dat de ander geholpen is en de hulpvrager stapje voor stapje weer alleen verder gaat, dan is mijn werk geslaagd.

Werkdagen: dinsdag en donderdag (en maandag in de oneven weken).

Registratie: 461036641 (Registerplein).

avinke@elanbarneveld.nl
06 202 92 954