Ik heb een vraag over?

Wissen

Iemand anders

Maak je je zorgen om iemand? Een buurman of buurvrouw, je ouders, of een kind? Het is lastig om daar zelf iets mee te doen. Want wat er zich achter de voordeur afspeelt, blijft buiten het zicht. Misschien kun je je zorgen bespreken met die persoon. Vind je dat lastig, om welke reden dan ook? Dan kun je naar Elan. We denken mee en geven advies. Bij zorgen over iemand anders verwijzen we door naar Bemoeizorg. Tip: kijk ook op www.nietpluis.nl, een website die we ontwikkelden met Gemeente Barneveld, Welzijn Barneveld, CJG Barneveld en Bemoeizorg Barneveld.

Ik heb te maken met burenoverlast. Wat kan ik doen?

Iedereen ervaart wel eens overlast van de buren. Ook jij zal weleens overlast veroorzaken, vanwege een feestje of een verbouwing. Vervelend is het als de overlast lange tijd aanhoudt en je woongenot regelmatig wordt verstoord. Je hebt allerlei vormen van burenoverlast. Zoals geluid, stank en vervuiling. Maar ook intimidatie en bedreiging. Hoe ga je hiermee om? Dat kan lastig zijn.

De eerste stap is dat je zelf naar de buren gaat om het te bespreken. Misschien beseffen ze helemaal niet dat ze overlast veroorzaken. Tip: doe dit niet als je boos bent. Heeft dit gesprek geen effect? Dan kun je verschillende dingen doen. Wanneer je je huis huurt van een woningcorporatie kun je hier contact mee opnemen. Voor acute overlast kun je de politie bellen. Los je het liever op een andere manier op? Neem dan contact op met Elan.

De meerwaarde van Elan

We gaan met je in gesprek. Waar mogelijk zetten we buurtbemiddeling in.

Ja, graag contact over burenoverlast