Ik heb een vraag over?

Wissen

Thuiscoaching en wooncoaching

Als je niet lekker in je vel zit, dan kan dat allerlei gevolgen hebben voor de thuissituatie. Misschien vind je het lastig om het huishouden goed te regelen. De financiën op orde te houden. Of om sociale contacten te leggen en te onderhouden. Herken je dit? En kom je er zelf niet uit? Dan kun je voor thuiscoaching (of: wooncoaching) terecht bij Elan in Barneveld.

Wat is thuiscoaching?

Thuiscoaching (of: wooncoaching) is een vorm van psychosociale en praktische hulp in de thuissituatie. Een Elan-werker komt bij je thuis en draait daar een tijdje met je mee. We krijgen zo een goed beeld van de moeilijkheden. We bespreken dit met jou en met de mensen in jouw omgeving. We geven adviezen, komen met oplossingen en helpen je om je leven weer structuur te geven.

Grip op je leven

Juist omdat de thuisbegeleider van Elan meedraait in de thuissituatie, kun je bepaalde negatieve patronen sneller en effectiever aanpakken. Je krijgt weer grip op het dagelijkse leven en bent daardoor beter in staat om zelf iets te doen aan problemen die je tegenkomt in je dagelijkse leven.

Welzijnsassistent en vrijwilligers

Tijdens of na afronding van de thuiscoaching heb je misschien toch nog behoefte aan (extra) ondersteuning thuis. Dan kunnen we een geschoolde welzijnsassistent inzetten. De welzijnsassistent helpt bij het ordenen van het dagelijkse leven. Zoals hulp bij het huishouden of bij de financiële administratie. De welzijnsassistent kan altijd terugvallen op een betrokken professional van Elan. Eventueel zetten een vrijwillige Elan-werker in. Op die manier kunnen we je nog langer hulp bieden.

Kosten en vergoedingen

Thuiscoaching is kosteloos voor inwoners van Barneveld. Bovendien heb je geen verwijzing nodig van een huisarts. Voor wooncoaching dient een beschikking worden aangevraagd bij de gemeente Barneveld. Voor wooncoaching betaal je een eigen bijdrage.

Meer over thuiscoaching van Elan

Wil je meer weten over de mogelijkheden van thuiscoaching van Elan? Neem dan contact op. Tijdens een intakegesprek horen we graag meer over jouw hulpvraag. Samen bekijken we waarmee jij het best bent geholpen. Dat kan inderdaad thuiscoaching zijn. Of misschien toch een andere vorm van ondersteuning of therapie.

Meld je direct aan voor hulp bij Elan.