Ik heb een vraag over?

Wissen

Thuiscoaching en wooncoaching

Als je niet lekker in je vel zit, dan kan dat allerlei gevolgen hebben voor de thuissituatie. Misschien vind je het lastig om het huishouden goed te regelen. De financiën op orde te houden. Of om sociale contacten te leggen en te onderhouden. Herken je dit? En kom je er zelf niet uit? Dan kun je voor thuiscoaching of wooncoaching terecht bij Elan in Barneveld.

Wat is thuis- of wooncoaching?

Thuiscoaching en wooncoaching lijken erg op elkaar. Het verschil zit in de duur van het traject. Daarnaast heeft het gevolgen voor de financiering (zie het kopje ‘Kosten en vergoedingen’ hieronder voor meer uitleg). Zowel thuiscoaching als wooncoaching zijn een vorm van psychosociale en praktische hulp in de thuissituatie. Een Elan-werker komt bij je thuis en draait daar een tijdje met je mee. We krijgen zo een goed beeld van de moeilijkheden en mogelijkheden. We bespreken dit met jou en, wanneer het helpend voor je is, ook met de mensen om je heen. We denken met je mee. Samen zoeken we naar oplossingen en ideeën die je kunnen helpen om je leven weer structuur te geven.

Grip op je leven

Juist omdat de thuis- of wooncoach van Elan bij jou thuis komt, kun je bepaalde negatieve patronen sneller en effectiever aanpakken. Je krijgt weer grip op het dagelijkse leven en bent daardoor beter in staat om zelf iets aan de problemen te doen die je daarin tegenkomt.

Welzijnscoach

Wanneer er tijdens de thuis- of wooncoaching behoefte is aan (extra) ondersteuning thuis, dan kunnen we een geschoolde welzijnscoach inzetten. De welzijnscoach helpt, samen met de wooncoach, bij het ordenen van het dagelijkse leven. Met een praktische insteek biedt een welzijnscoach hulp bij het plannen en organiseren van het huishouden, een passende daginvulling, uitbreiden van het sociale netwerk, het bijhouden van de post en administratie. Ook kan een welzijnscoach met je meedenken hoe je meer structuur krijgt in je leven van alledag. Hierbij wordt rekening gehouden met de pijlers voor een gezond leven (slaap, voeding, beweging, ontspanning).

Kosten en vergoedingen

Thuiscoaching duurt maximaal een jaar en wordt vergoed vanuit de subsidie van de gemeente Barneveld. Bovendien heb je geen verwijzing nodig. Wanneer je langer dan een jaar hulp nodig lijkt te hebben, vragen we wooncoaching aan bij de gemeente Barneveld. Wooncoaching wordt alleen gegeven op basis van een beschikking. De begeleiding loopt zolang de beschikking is afgegeven. Voor wooncoaching betaal je een eigen bijdrage.

Meer over thuiscoaching of wooncoaching van Elan

Wil je meer weten over de mogelijkheden van thuis- of wooncoaching van Elan? Neem dan contact op. Tijdens een intakegesprek horen we graag meer over jouw hulpvraag. Samen bekijken we waarmee jij het best bent geholpen. Dat kan inderdaad thuiscoaching of wooncoaching zijn. Of misschien toch een andere vorm van ondersteuning of therapie.

Meld je direct aan voor hulp bij Elan.