Ik heb een vraag over?

Wissen

ReAttach

Bij Elan werken we met de interventie ReAttach. “De resultaten zijn positief. En het is fijn dat het breed in te zetten is”, geeft ReAttach therapeut Gerda Korevaar aan. “Voor mensen die vast zitten in een bepaald patroon en telkens weer op hetzelfde punt komen kan ReAttach erg helpend zijn. En wanneer je twijfelt of ReAttach passend is, laten we het er samen over hebben. Uiteindelijk bieden we vooral maatwerk”.

Als praten niet helpt… ReAttach!

De kracht van ReAttach is dat je niet veel hoeft te praten over wat je hebt meegemaakt, waar je last van hebt, wat je wilt veranderen, of wat je wilt verwerken. Je zou ReAttach kunnen zien als een lichaamsgerichte psychotherapie waarbij de therapeut je helpt om sterker te worden door (gemiddeld 5-7 keer) een sessie te volgen. ReAttach maakt gebruik van stemgebruik, denkopdrachten en lichte ritmische tikjes op de handen. Je zit daarbij tegenover de therapeut. Het zorgt ervoor dat je zelf in staat komt om de juiste informatie op te halen, te registreren en te (her)plaatsen. Een totale sessie duurt circa 20 minuten. De eerste afspraak duurt wat langer omdat er dan ook kennisgemaakt wordt met elkaar en er een vragenlijst zal worden afgenomen. Met ReAttach ontstaan er nieuwe inzichten, krijg je meer rust en overzicht en kun je werken aan persoonlijke leerdoelen. Mensen ervaren al na enkele sessies een ‘opgeruimd hoofd’, minder klachten en minder stress. De executieve functies verbeteren: zij krijgen meer overzicht en kunnen beter organiseren en plannen.

Voor wie?

ReAttach wordt als systemische interventie ingezet bij kinderen, jongeren en volwassenen met bijvoorbeeld psychotrauma, effectregulatie stoornissen, hechtingsproblemen, psychosomatische klachten en ontwikkelingsstoornissen. Echter is het een meerwaarde voor iedereen die als persoon wil groeien door op een goede manier om te gaan met onaangename gedachten, gevoelens en ervaringen, en te focussen op wat echt belangrijk is in zijn of haar leven.

ReAttach kan bij Elan zowel worden ingezet als onderdeel van een hulpverleningstraject, maar kan ook opzichzelfstaand worden aangeboden. Je kunt je dus ook aanmelden voor alleen ReAttach sessies.

Kosten en vergoedingen

ReAttach is kosteloos voor iedere inwoner van de gemeente Barneveld. Je hebt geen verwijzing nodig. Woon je niet in Barneveld? Ook dan kun je gebruikmaken van ReAttach van Elan. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden.

Meer over ReAttach bij Elan

Wil je meer weten over de mogelijkheden van ReAttach via Elan? Neem dan contact op. Samen bespreken we de mogelijkheden. Ook als we denken dat een andere vorm van begeleiding misschien beter past, bij Elan óf bij een andere organisatie.

Meld je direct aan voor hulp bij Elan.