Ik heb een vraag over?

Wissen

Individuele therapie

Zit je niet lekker in je vel? En kom je daar zelf niet goed uit? Voor individuele therapie kun je terecht bij Elan in Barneveld. Of het nu gaat om een ingrijpende levenservaring, een depressie of andere psychische klachten.

Wat is individuele therapie?

Individuele therapie bij Elan wordt gegeven vanuit het contextueel gedachtegoed. Veel van de problemen waar wij als mensen mee te maken krijgen, hebben te maken met de manier waarop we zijn opgegroeid. Het gezin en de relatie met ouders spelen een belangrijke rol. De normen en waarden, de gewoonten en de patronen werken vaak door in ons gedrag naar onze partner en naar onze kinderen. Bewust of onbewust. En ook in de relatie met bijvoorbeeld vrienden en werkgevers speelt de geschiedenis een belangrijke rol. De contextuele benadering houdt rekening met deze belangrijke relaties.

Gesprekken met een therapeut

Je hebt gesprekken met een therapeut van Elan. Meestal alleen, maar soms ook samen met familie of andere mensen in je omgeving. Dit kan nuttig zijn, maar vindt alleen plaats als jij daar achter staat. De therapeut kijkt naar jouw geschiedenis en naar de invloed van mensen om je heen. Samen bedenk je: welke kant wil ik op? En hoe kan ik dat het beste doen?

Voor wie?

Individuele therapie is vooral geschikt als je al wat ouder bent. De therapie wordt dan ook vaak aan volwassenen gegeven.

Kosten en vergoeding

Voor individuele therapie heb je geen verwijzing nodig. Vanuit een aanvullende zorgverzekering wordt de therapie soms (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Bekijk het kostenoverzicht.

Meer over individuele therapie bij Elan

Wil je meer weten over de mogelijkheden van individuele therapie? Neem dan contact op. Tijdens een intakegesprek horen we graag meer over jouw hulpvraag. Samen bekijken we waarmee jij het best bent geholpen. Dat kan individuele therapie zijn of misschien toch een andere vorm van ondersteuning of therapie.

Meld je direct aan voor hulp bij Elan.