Vacatures Vrijwilligers

Heb je zin om van betekenis te zijn en zie je mogelijkheden om je in te zetten bij Elan? Reageer via het sollicitatieformulier.

1) Bestuurder gezocht m/v

Ben jij maatschappelijk betrokken, diaconaal bewogen en heb je bestuurlijke talenten? Lees de volledige vacature hier

2) Samen aan de slag met weduwe 55+

Voor een cliënt van ons (vrouw, weduwe, 55+) zoeken we als follow-up een vrouw die haar wil ondersteunen door op regelmatige basis af te spreken. Deze vrouw is wat somber, hierdoor is er ook wat achterstallig onderhoud aan het ontstaan, daarnaast heeft ze moeite met de invulling van haar weekenden. Met haar meehelpen om de boel weer op de rit te krijgen zou haar heel erg helpen, en wellicht kun je ook meedenken met haar over het verbeteren van haar welzijn.

3) Vrijwilliger Psycho-sociale ondersteuning

Voorafgaand, tijdens of na afloop van een hulpverleningstraject kun je worden ingezet bij verschillende situaties, bijvoorbeeld: In gezinssituaties waarbij opvoedondersteuning van belang is, bij mensen die er alleen voor staan en nauwelijks of geen netwerk hebben, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, of stimulans nodig hebben om de draad weer op te pakken en zelfstandig verder te kunnen. Een luisterend oor, delen vanuit je levenservaring, meedenken bij beslissingen, mee zoeken naar informatie en mogelijkheden, het zijn een paar voorbeelden van wat onze vrijwilligers kunnen betekenen. We hebben zowel mannen als vrouwen nodig, afhankelijk van je talenten, je voorkeuren en je beschikbare tijd gaan we een match maken met een cliënt aan wie je gekoppeld wordt.

4) Niet bang voor complexe situaties? Help Bemoeizorg!

Bij onze afdeling Bemoeizorg komen wij regelmatig in contact met mensen die meerdere problemen hebben zoals moeite met communicatie met familie, buren en/of instanties. Ook speelt er soms eenzaamheid, verslaving, huisvestingsproblemen of financiële problemen. Vaak is er een hoge drempel om de juiste hulp aan te nemen en is er weerstand tegen ‘de hulpverlening’.In dit soort situaties kan een vrijwilliger behulpzaam zijn door te luisteren zonder oordeel, door vertrouwen te winnen, te stimuleren, belangstelling te tonen en soms ook praktisch te helpen bij het communiceren met bijvoorbeeld instanties of met het regelen van belangrijke zaken. We kijken nauwkeurig bij wie jij het beste zou passen. Je werkt samen met een professionele hulpverlener die je waar nodig ook zal begeleiden en adviseren.

Kortom: Heb je zin om van betekenis te zijn en zie je mogelijkheden om je in te zetten bij Elan? Reageer via het sollicitatieformulier.