Vrijwilligers Bij Elan

Professionals van Elan hebben vanwege het uitgebreide takenpakket en allerlei bezuinigingsmaatregelen, de aanvullende inzet van vrijwilligers hard nodig om onze doelgroep de aandacht te geven die nodig is. Samen bouwen we aan de begeleiding die de burger weer op weg helpt.

Vrijwilliger zijn bij Elan betekent dat je naast, of soms ook zelfstandig in het team van Elan werkt. Je wordt gewaardeerd, gezien en gerespecteerd net zoals de collega’s, cursisten en cliënten. Het adagium: ‘niemand hoeft alleen te staan’ gaat niet alleen op voor de mensen die we begeleiden maar ook voor de vrijwilligers.

Heb jij ook dat elan?

Ondersteun onze professionals door mensen met psychosociale problemen net dat beetje extra te geven. Voorafgaand, tijdens of na afloop van een hulpverleningstraject help je medeburgers die het minder getroffen hebben, door bijvoorbeeld:

 • Een luisterend oor zonder tijdsdruk
 • Samen het sociale netwerk versterken en uitbreiden
 • Doorvragen en echte belangstelling tonen
 • Bemoedigen als de hoop soms weg is
 • Delen van je levenservaring
 • Aanmoedigen om in actie te komen
 • Helpen om die eerste stap te zetten
 • Een voorbeeld te zijn
 • Samen orde en overzicht krijgenMeedenken bij het maken van keuzes
 • Eigen kracht en talenten helpen ontdekken

Als vrijwilliger van Elan kun je worden ingezet bij hele verschillende situaties, bijvoorbeeld:

 • In gezinssituaties waarbij opvoedondersteuning van belang is. De vrijwilligers profiteren mee van onze kennis en kunnen zo hun persoonlijke vaardigheden ontwikkelen en inzetten bij gezinnen waar een extra steuntje in de rug noodzakelijk is.
 • Daarnaast worden vrijwillige medewerkers ingezet bij mensen die er alleen voor staan en nauwelijks of geen netwerk hebben, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, of steun nodig hebben om de draad weer op te pakken en zelfstandig verder te kunnen. Een luisterend oor, delen vanuit je levenservaring, meedenken bij beslissingen, mee zoeken naar informatie en mogelijkheden, het zijn een paar voorbeelden van wat onze vrijwilligers kunnen betekenen.

Vrijwilligers over wat zij doen:

“Je geeft niet alleen wat, maar krijgt er ook veel voor terug. Bijvoorbeeld een meisje wat zichtbaar geniet of een dankbare moeder”,

“Gewoon door jezelf te zijn geef je al een invloedrijk voorbeeld”,

“Ik ben vrijwilliger geworden bij Elan, omdat ik als afgestuurd maatschappelijk werkster ervaring op wilde doen. Uitdaging en mogelijkheden genoeg als je wilt. Als vrijwilliger had ik vaak niet door hoeveel je betekend voor een ander. Wat voor mij normaal is, kan voor die ander het verschil maken!”,

“Vrijwilligerswerk bij Elan biedt je de mogelijkheid om de groei en het welzijn van de ander te stimuleren, terwijl je onderweg met die persoon zelf ook meer tot bloei en groei komt.”

Kortom: Heb je zin om van betekenis te zijn en zie je mogelijkheden om je in te zetten bij Elan? Reageer via het sollicitatieformulier.

Goed om te weten:

 1. Christelijk: Bij Elan werken we vanuit een christelijke levensvisie, dat verwachten we ook van vrijwilligers die zich aan ons verbinden.
 2. Match maken: Na een kennismakingsgesprek gaan we kijken met welke cliënt we jou kunnen matchen. Je maakt kennis en gaat een paar keer op bezoek, is er een klik dan ga je verder en kun je altijd terugvallen op de professionals.
 3. Samen: We bieden je gelegenheden aan om ervaringen en knelpunten met andere Elan-vrijwilligers te bespreken, we bieden ondersteuning en advies waar nodig en je hoort helemaal bij onze organisatie dus ontvang je ook een kerstpakket en organiseren we jaarlijks een etentje.