Thuiscoaching

Thuisbegeleiding van Elan helpt je bij het oplossen of hanteerbaar maken van allerlei problemen. We doen dat door gesprekken met je te voeren, praktische adviezen te geven en je te helpen met duidelijke structuren. Je krijgt weer grip op het dagelijkse leven en bent daardoor beter in staat om problemen zelfstandig het hoofd te bieden.

GERICHT OP JOUW SPECIFIEKE SITUATIE
Thuisbegeleiding is een vorm van psychosociale hulp in de thuissituatie. Een Elan-werker helpt je weer mee te doen in de samenleving, zelfstandig het huishouden te voeren, financiën op orde te houden en een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden.

Een Elan-werker draait gedurende een bepaalde periode met je mee. Zo maakt de werker mee waar de moeilijkheden zich voordoen en kan hij of zij ontdekken waar de knelpunten zitten. Dat wordt dan met jou en de overige betrokkenen besproken. Juist omdat de thuisbegeleider van Elan meedraait in de thuissituatie, kunnen bepaalde negatieve patronen sneller en effectiever worden aangepakt.

INZET WELZIJNSASSISTENT

Een Welzijnsassistent kan worden ingezet voor werkzaamheden waar een professional ophoudt en een vrijwilliger tekort schiet. Een Welzijnsassistent helpt je bij het ordenen van het dagelijkse leven. Denk hierbij aan ondersteuning bij het huishouden of de administratie. De Welzijnsassistentes hebben scholing van Elan ontvangen en staan altijd onder begeleiding van een betrokken professional.

INZET VRIJWILLIGERS

Soms zullen ook vrijwillige Elan-werkers worden ingezet, als de situatie daar geschikt voor is. Op die manier zijn we in staat langer of meer hulp te bieden. Deze vrijwillige thuisbegeleiders hebben scholing van Elan ontvangen en staan altijd onder begeleiding van een professionele thuisbegeleider.

AANMELDING VOOR THUISCOACHING

Je kunt je aanmelden door links op de knop ‘Ja, ik wil hulp’ te klikken. In het tekstvak kun je dan aangeven dat je graag thuisbegeleiding wilt. Bij de aanmelding worden ook kort een paar gegevens gevraagd om je aanmelding te kunnen verwerken. Als je graag iemand wilt spreken, telefonisch wilt aanmelden of langs wil komen om je aan te melden, kijk dan op onze contactpagina.