Ik heb een vraag over?

Wissen

Kind en opvoeding

Als ouder kun je enorm genieten van je kind. Maar opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Loopt het met je kind niet zoals je graag wilt? Of denk je dat er misschien iets aan de hand is? Dan is het prettig dat je met je vragen terechtkunt bij een professional. Iemand die meekijkt en advies geeft. Schroom niet, je bent niet de enige! In principe is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. (Zie de site https://www.cjgbarneveld.nl/ ) Ook bij Elan kun je terecht met je vragen. Samen bekijken we wat er nodig is. Zoals gezinscoaching, speltherapie of beeldende therapie. Of een andere vorm van passende begeleiding. Bij Elan of bij één van onze samenwerkingspartners.

Ik begrijp mijn kind niet waardoor ik het lastig vind om hem/haar te vertrouwen

De relatie tussen ouder en kind is bijzonder. Vertrouwen is daarbij het sleutelwoord. De relatie met je kind kan veel vreugde geven, maar ze kan je ook onzeker maken. Doe ik het wel goed? En wat als je even helemaal geen plezier beleeft aan de omgang met je kind? Als je meer strijd en onmacht ervaart dan liefde?

De meerwaarde van Elan

Elan kan jou en je kind op diverse manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld met gezinscoachinggezinstherapie en video-hometraining. En ook: met Sherborne Samenspel. Centraal daarbij staat het (weer) samen plezier hebben. Het vertrouwen tussen het kind en de ouder groeit en de hechtingsrelatie verstevigt.

Ja, graag contact over ons kind