Ik heb een vraag over?

Wissen

Kind en opvoeding

Als ouder kun je enorm genieten van je kind. Maar opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Loopt het met je kind niet zoals je graag wilt? Of denk je dat er misschien iets aan de hand is? Dan is het prettig dat je met je vragen terechtkunt bij een professional. Iemand die meekijkt en advies geeft. Schroom niet, je bent niet de enige! In principe is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. (Zie de site https://www.cjgbarneveld.nl/ ) Ook bij Elan kun je terecht met je vragen. Samen bekijken we wat er nodig is. Zoals gezinscoaching, speltherapie of beeldende therapie. Of een andere vorm van passende begeleiding. Bij Elan of bij één van onze samenwerkingspartners.

Mijn kind wordt gepest. Is een SOVA-training geschikt?

Wordt je kind regelmatig gepest? Dan is het goed om tijdig actie te ondernemen. Want als het pesten doorgaat, kan je kind sociale en emotionele problemen krijgen. Een sociale vaardigheidstraining (SOVA-training) kan inderdaad een goed idee zijn.

De meerwaarde van Elan

In de SOVA-training van Elan is pesten een van de onderwerpen. Je kind leert contacten leggen, nee zeggen, complimenten en kritiek krijgen en geven, conflicten oplossen en omgaan met pesten. Elan biedt een SOVA-training voor kinderen van 9 t/m 12 jaar én een SOVA-training voor jongeren van 12 t/m 16 jaar.
Lees meer over onze SOVA-trainingen.

Ja, graag contact over de SOVA-training