Ik heb een vraag over?

Wissen

Kind en opvoeding

Als ouder kun je enorm genieten van je kind. Maar opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Loopt het met je kind niet zoals je graag wilt? Of denk je dat er misschien iets aan de hand is? Dan is het prettig dat je met je vragen terechtkunt bij een professional. Iemand die meekijkt en advies geeft. Schroom niet, je bent niet de enige! In principe is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. (Zie de site https://www.cjgbarneveld.nl/ ) Ook bij Elan kun je terecht met je vragen. Samen bekijken we wat er nodig is. Zoals gezinscoaching, speltherapie of beeldende therapie. Of een andere vorm van passende begeleiding. Bij Elan of bij één van onze samenwerkingspartners.

Mijn kind is hooggevoelig. Hebben jullie daar verstand van?

Sommige kinderen zijn extra gevoelig voor prikkels bij het zien, horen, ruiken, aanraken, proeven en bewegen. Zij reageren hier sterker op dan andere kinderen. Als de prikkels het kind te veel worden, kan het overprikkeld raken. Sommigen raken overstuur, anderen raken vermoeid.

Begeleiding voor je hooggevoelige kind

Wil je graag ondersteuning voor je hooggevoelige kind? In principe is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de toegangspoort voor alle vragen rondom kind, jeugd en opvoeding. Maar ook bij Elan kun je terecht met je vragen.

De meerwaarde van Elan

Samen bekijken we wat er nodig is. Bijvoorbeeld gezinscoaching. Daarbij kunnen we videohometraining inzetten. Soms is een vorm van therapie passend. Elan biedt onder meer speltherapie en beeldende therapie aan kinderen.

Ja, graag contact over ons hooggevoelige kind