Therapie

Soms merk je dat je al heel veel geprobeerd hebt, maar niks lijkt te helpen. Of dat je denkt dat er meer aan de hand is dan een probleem waar je met een aantal gesprekken met een maatschappelijk werker wel uit komt.

Daarom hebben we ook een aantal therapeuten en psychologen bij Elan therapie. Zij kunnen met je bekijken hoe het komt dat je niet vooruit lijkt te komen en onderzoek doen als dat nodig is. En belangrijker; omdat zij nog een laagje dieper kunnen kijken, kunnen zij jou misschien wel de weg wijzen die je kunt gaan om weer zoveel mogelijk zelf vooruit te kunnen.

AANMELDEN

Je kunt je hiervoor aanmelden door links op de knop ‘Ja, ik wil hulp’ te klikken. Zet er even bij dat je graag therapie wilt. Als je nog geen 18 bent, moeten je ouders hier wel akkoord voor geven in verband met de kosten. Je kunt ons natuurlijk ook bellen, zie onze contactpagina.

KOSTEN

We proberen de kosten voor onze therapieën en onderzoeken laag te houden. In ieder geval hanteren we in vergelijking met andere aanbieders schappelijke prijzen. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering is het mogelijk een deel van de gesprekken vergoed te krijgen. Neem daarvoor contact op met je eigen zorgverzekeraar. Ook kan er soms vanuit een PGB (een PersoonsGebonden Budget) vergoed worden. Hier vind je een overzicht met de kosten: tarieventabel

THERAPIEËN EN ONDERZOEKEN
Hieronder vind je een paar voorbeelden van therapieën en onderzoeken waarvoor je als jongere bij ons terecht kunt.

  • SPELTHERAPIE

Soms loopt het niet lekker thuis. Je bent snel boos, of zegt juist heel weinig, terwijl dat eigenlijk helemaal niet bij je past. Er gebeuren vervelende of moeilijke dingen, maar het is lastig om te vertellen hoe je je dan voelt. Dan kan speltherapie je verder helpen. Je hoeft niet heel veel te praten, maar juist door leuke dingen in de spelkamer te doen, kun je wel je gevoel een plekje geven. Als je ouders meer willen lezen, laat ze dan hier kijken.

  • CONTEXTUELE THERAPIE

Je hebt gesprekken met een therapeut. Dat kan alleen zijn, maar soms ook met familie of andere mensen in je omgeving als je dat wilt. De therapeut kijkt daarbij ook goed naar jouw geschiedenis en naar de invloed van mensen om je heen. En dan bedenk je met elkaar: welke kant wil ik op, en hoe kan ik dat het best doen?
Deze therapie is vooral als je al wat ouder bent en wordt ook vaak aan volwassenen gegeven.

COGNITIEVE THERAPIE
In deze gesprekken met een therapeut kijk je naar hoe jij in het leven staat en hoe dat je gedrag en gevoel beïnvloedt. Samen zoek je naar mogelijkheden om je leven weer (zoveel mogelijk) zelf op de rit te krijgen en aan te kunnen. Deze therapie is vooral voor jongeren die al bijna volwassen zijn.

BEELDENDE THERAPIE
Vind je het lastig om over je gevoelens of gedachten te praten en merk je dat vastloopt hierin? Dan kan beeldende therapie een oplossing zijn. In de therapie wordt er gewerkt met beeldende opdrachten en middelen, zoals teken- en schildertechnieken en ruimtelijke materialen zoals klei. Het doen en ervaren staan centraal en daardoor wordt je gevoel zichtbaar en tastbaar in het beeldend werken en hierdoor ook makkelijker bespreekbaar. Meer informatie over deze vorm van therapie vind je hier.

DIAGNOSTIEK
Door onze samenwerking met Therapeutisch Centrum GGZ kunnen we in combinatie met onze onderzoeken ook een diagnostisch rapport laten opstellen. Dat is soms nodig om extra geld aan te kunnen vragen om je de goede hulp te kunnen geven.