Beeldende therapie

Niet iedereen praat even makkelijk. Soms kan je op één of andere manier vastlopen in het dagelijks leven. Je wordt sneller boos of je wordt angstig.

Beeldende therapie bij Elan Barneveld kan je helpen om beter te functioneren. Door te werken met verschillende materialen ontdek je nieuwe mogelijkheden, je oefent met nieuw gedrag en je verwerkt vervelende ervaringen. verwerk je vervelende ervaringen. Door beeldende therapie krijg je meer grip op je situatie en zal je gedrag veranderen. Zo kan je vaak beter focussen, beter omgaan met frustraties en spanningen en gaat samenwerken makkelijker.

 

WAT IS BEELDENDE THERAPIE?

Beeldende therapie is een handelings- en ervaringsgerichte vorm van therapie. Je leert door de opgedane ervaringen in de therapie. Deze ervaringen geven je nieuwe inzichten en vaardigheden.

De beeldend therapeut zet beeldende materialen in zoals verf, krijtsoorten, klei en textiel. Je krijgt volop de ruimte om zelf te ontdekken en te oefenen. De problemen worden duidelijk in de manier van omgaan met het materiaal en/of het werkstuk. Wat je maakt zegt veel over hoe jij de wereld ziet en beleeft.

Je hoeft geen ervaring te hebben met beeldend werken om beeldende therapie te volgen. Het doel is niet om iets moois te maken, maar om een bepaalde ontwikkeling tot stand te laten komen.

Hoe ziet een traject eruit?

Bij de start van beeldende therapie vindt er een intakegesprek en een observatietraject van drie sessies plaats. Na het observatietraject stellen we een behandelplan op. Daarin wordt precies gekeken wat jij nodig hebt en aan welke doelen we gaan werken.

In en behandelingstraject heb je doorgaans eens per week een sessie van 45 minuten op een vaste dag en tijd. Een behandelingstraject beslaat gemiddeld 20 tot 25 sessies. Dit kan per persoon en per situatie verschillen. Beeldende therapie is namelijk maatwerk.

KOSTEN

 • Kennismakingsgesprek
  • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Observatietraject
  Totaal voor een observatietraject €350,-. Hier is bij inbegrepen:

  • het intakegesprek
  • drie observatiesessies
  • een gesprek over de observatieperiode
  • een advies over het vervolg
  • behandelplan
 • Behandelingstraject
  • Reguliere sessie: €65,-
  • Evaluatie- / oudergesprek: €65,-
  • Eindverslag / -gesprek: €65,-

Een sessie bestaat uit 45 minuten directe cliëntgebonden tijd (de behandeling) en 15 minuten indirecte cliëntgebonden tijd (verslaglegging). Voor verslaglegging t.b.v. derden en voor een telefonisch consult of mailwisseling, wordt € 15,- per kwartier in rekening gebracht.

VERGOEDINGEN


Er zijn zorgverzekeraars die beeldende therapie (gedeeltelijk) vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Óók voor kinderen onder de 18 jaar. Kijk voor meer info op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie. Soms wordt speltherapie ingezet en betaald door een van de gemeentes uit de Foodvalley.

REGISTRATIES

Onze beeldende therapeut is geregistreerd bij de Federatie Vaktherapeutische beroepen

 

Wil je weten of beeldende therapie jou kan helpen of wil je kennis maken met de therapeut? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.