Bedrijven

Elan is er niet alleen voor personen die hulp zoeken voor zichzelf, hun relatie of hun gezin. Wij werken ook al jaren samen met kerken, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven om te bouwen aan een gezonde samenleving. Hier leest u in het kort over ons aanbod, klik op de werksoort om er meer over te weten te komen.

SCHOLING EN TRAINING
Al vele tientallen vrijwilligers zijn door onze ervaren medewerkers getraind om ondersteuning te bieden bij opvoedingsmoeilijkheden. Ook hebben wij leerkrachten getraind in het omgaan met echtscheidingssituaties (omgang met kinderen en ouders). Vanuit verschillende expertises kunnen wij particulieren, bedrijven en instellingen helpen met het vergroten van vaardigheden. Er zijn diverse mogelijkheden en vaak is er ook sprake van maatwerk.

AMBTSDRAGERCONSULT
Veel ambtsdragers doen dit werk naast hun gewone baan. Het is mooi werk, maar kan soms ook best moeilijk zijn, zeker wanneer u ervaring of kennis te kort komt op het gebied van psychische of praktische problemen. Om gemeenteleden toch met raad en daad bij te kunnen staan, is het fijn om als ambtsdrager zelf eens te overleggen met een hulpverlener.

SCHOOLMAATSCHAPPELIJK WERK
Bent u ook op zoek naar een schoolmaatschappelijk werker die deskundige aandacht heeft voor de leerlingen van uw school? Of het nu een basisschool, voortgezet onderwijs of beroepsopleiding betreft, vanuit onze professie en jarenlange ervaring zijn onze medewerkers makkelijk inzetbaar in elke situatie, in heel Nederland. En omdat elke school zijn eigen wensen en identiteit heeft, leveren wij altijd maatwerk voor uw specifieke situatie.